SEO Dashboard

Wie heeft dit dashboard nodig?

Ook druk met het optimaliseren van je website, zodat je beter scoort in de zoekmachines? Je wilt natuurlijk weten met welke zoekwoorden je het beste scoort. Hoe beter je hier scoort, hoe groter de kans op meer bezoek op je website en dus meer kans op conversies. Met een op maat gemaakt SEO dashboard krijg je meer inzicht in hoe je presteert.

Hoe kan dit dashboard helpen?

Op het moment dat je aan de slag gaat met het verbeteren van SEO, wil je weten hoe je er nu voor staat. Waar liggen kans om te verbeteren? Geeft mijn website antwoorden op vragen waar mensen naar zoeken? Is je website logisch en makkelijk te gebruiken? Is jouw website goed zichtbaar?

Op het moment dat je hiermee aan de slag gaat, kan je vervolgens met een SEO dashboard inzichtelijk maken hoe dit zich ontwikkeld.

Hier volgen een aantal onderdelen van een SEO dashboard.

Wat heb ik nodig om dit dashboard te activeren?

Dit is afhankelijk van welke media je inzet om je content te verspreiden. Van ieder onderdeel moet je apart data verzamelen en koppelen.

Denk aan:

  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Google Adwords

Google ranking

Door te kijken naar de ranking van de belangrijkste keywords die naar je website wijzen, krijg je goed inzicht op welke woorden je het meeste gevonden wordt, en welke woorden minder. Matcht dit met waarop je gevonden wilt worden?

Blog verkeer

Deze klip laat zien welke blog posts op je website het meeste verkeer brengen. Welke content wordt het best gevonden en gelezen? In combinatie met de zoekwoorden analyse krijg je een indruk van welke content het populairst is. Daar kan je vervolgens rekening mee houden als je nieuwe artikelen schrijft.

Laat je niet te snel misleiden door wat je ziet. Een dashboard alleen zegt niet genoeg. Kijk goed naar de uitkomsten en weest kritisch.

We helpen je graag op weg.

[rad-hl] Ook aan de slag met dit dashboard? Neem contact met ons op! [/rad-hl]

Fout: Contact formulier niet gevonden.