Onze impact

Als een jonge organisatie staan we bij GROVER underdogs aan het begin van onze reis. Onze missie?

Het creëren van een impact die ertoe doet.

Impact voor de maatschappij

GROVER underdogs wil meer ruimte in de IT-sector voor mensen met neurologische verschillen (autisme, ADHD, dyslexie) of onzichtbare beperkingen als chronische ziektes. We geloven dat de afstand tot de arbeidsmarkt die veel van hen ervaren er niet zou moeten zijn. Zij verdienen de kans op eerlijk werk en staan centraal in onze missie.

Onze sociale impact richt zich op:

  • Het ontsluiten van menselijk potentieel in de technologiesector.
  • Het bieden van kansen aan mensen die traditioneel ondervertegenwoordigd zijn in de IT-industrie.
  • Het combineren van zakelijk succes met maatschappelijke vooruitgang.

Ook willen we bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Door het sociaal domein te verbinden met innovatie, data en technologie, draagt onze impact bij aan doel 8: Eerlijk werk en economische groei.

 

Theory of Change

Door het bieden van werkplekken bieden we werkervaring en ontwikkeling. Zo bouwen onze werknemers aan hun vaardigheden en professionele ontwikkeling. En laten we onze opdrachtgevers zien wat we in huis hebben. Zo vergroten onze Talenten hun kansen op de arbeidsmarkt, en zorgen we dat er door reguliere bedrijven en organisaties ook meer kansen gegeven worden.

Verankerd in sociaal ondernemend Nederland

GROVER underdogs is aangesloten bij de Code Sociale Ondernemingen, Social Enterprise NL en gecertificeerd PSO Nederland.

Code Sociale Ondernemingen

De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op de grondslag van sociaal ondernemen: impact first. De Code zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen in de sociale ondernemingen die ze opnemen in het Register Sociale Ondernemingen. Deze ondernemingen hebben bewezen dat hun bedrijfsvoering de 5 principes van de Code nastreeft. Wij zijn sinds maart 2024 in aanvraag opgenomen in het register. Bekijk alvast onze pagina op de website:

Social Enterprise NL

Dit landelijke netwerk stimuleert contact tussen sociale ondernemingen, biedt hulp bij ontwikkeling en heeft verschillende programma’s om meer en betere impact te maken. Dat kan op verschillende gebieden. Het kan gaan om arbeidsparticipatie, of onder andere duurzame productie, sociale cohesie, voedseltransitie, en verbeteren van zorg. Social Enterprise NL is verbonden met de Code Sociale Ondernemingen. Bekijk onze pagina op de website:

www.social-enterprise.nl

PSO 30+

Het landelijke PSO kwaliteitskeurmerk is op wetenschappelijke wijze ontwikkeld door TNO. Met vaste methodiek beoordeelt PSO Nederland de mate van sociaal ondernemen van een bedrijf. Een bedrijf kan op vier Tredes van de Prestatieladder belanden: aspirant, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Wij staan op Trede 3 én hebben het 30+ certificaat behaald.

Een bijdrage leveren aan onze impact?

Het leven kan soms tegenzitten. Zelfs met diploma’s en werkervaring is het hebben van werk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je kunt gemakkelijk in een situatie belanden waarin je geen ervaring opdoet en je je nauwelijks kunt ontwikkelen als professional.

De afstand tot betaald werk zit soms in de mensen zelf, maar veel vaker heeft het te maken met hoe wij als samenleving naar mensen kijken. Er zitten nog steeds stigma’s aan neurodivergentie, onder andere adhd, autisme en dyslexie. Vaak door onwetendheid of een onjuiste beeldvorming. Maar ieder mens is uniek, en dat geldt ook voor mensen met een brein dat anders is bedraad. Waar iemand goed in is of moeite mee heeft, verschilt van persoon tot persoon.

Helaas maken grote groepen mensen hun opleiding niet af, of ze lopen om andere redenen vast in het vinden van een goede baan. Zonder hulp zal de afstand tot de arbeidsmarkt van deze jongeren steeds verder toenemen.

Wil jij een bijdrage leveren aan onze missie? Overweeg dan om je dataverweking of het op orde brengen van informatie aan ons uit te besteden. Stuur een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Samen kunnen we een verschil maken.